Recent Posts

miercuri, 22 mai 2013

Inghetata cu fistic si sofran

Inghetata cu fistic si sofran



Ingrediente:

    • 100 gr fistic macinat 
    •  
    • 1/2 l lapte
    • 4 galbenusuri
    • 200 gr zahar
    • sofran
    • ciocolata amaruie rasa ptr decor
    Mod de preparare:
    Clocotiti 100 ml lapte si turnati peste fisticul macinat .Clocotiti  100 ml lapte si turnati cateva firicele de sofran .Amestecati pana ce sofranul se dizolva complet ,apoi turnati peste restul de lapte.Frecati galbenusurile de ou cu un praf de sare si zaharul  pana isi dubleaza volumul ,apoi adaugati fisticul  oparit si restul de lapte in fir  subtire ,amestecand continuu.Puneti vasul la bain-marie sau foc mic si amestecati pana se ingroase .Dati jos si amestecati pana se raceste ,apoi turnati inghetata intr-o forma uda si dati la congelator pentru cel putin 3 ore .Amestecati din cand in cand .Serviti  inghetata ornata cu ciocolata rasa.




1 comentarii:

Paula Gafitescu spunea...

E de vis inghetata asta. De mult imi propun sa o fac si eu...dar urmeaza :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...