Recent Posts

marți, 21 mai 2013

Briose cu faina de migdale si inghetata de branza si capsune

Briose cu faina de migdale si inghetata de branza si capsune



Ingrediente:

  • pentru briose:150 gr faina de migdale, 1 lingura faina  ,3 linguri zahar,5 gr praf de copt,2 linguri apa minerala,3 oua ,scortisoara macinata
  • pentru inghetata de branza si capsune:200 gr capsune,200 gr branza dulce ,4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie,100 ml frisca
  • pentru sos:200 gr ciocolata,1 pahar de apa ,1 lingurita amidon,1 lingurita unt,1 lingura rom

Mod de preparare:

Pentru inghetata  de branza si capsune mixam  branza impreuna  zaharul  pana obtinem o crema fina.Batem frisca tare ,mixam capsunele .Amestecam capsunele mixate cu crema de branza ,apoi amestecam compozitia cu frisca batuta .Punem vasul la congelator pentru minim 3 ore .Amestecam din cand in cand  .
Pentru briose amestecam ingredientele solide  bine ,apoi punem apa minerala si galbenusurile .Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si amestecam cu restul ingredientelor .Punem compozitia in forme  de briose si dam la cuptor 15 minute
Pentru sosul de ciocolata topim ciocolata la bain-marie.Desfacem amidonul in apa si il punem peste ciocolata .Amestecam continuu pana compozitia se ingroase.Cand este gata  adaugam  untul .Scoatem vasul din bain-marie si  amestecam pana se raceste compozitia. Punem  romul .
Scoatem briosele coapte si le lasam sa se raceasca.Taiem un capac si punem cate o lingura buna de inghetata .Punem capacul si turnam sos de ciocolata .Ornam cu capsune date prin sosul de ciocolata.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...