Recent Posts

vineri, 22 martie 2013

Tort de Paste

 A inceput campania de Paste Dr Oetker.Pentru mai multe amanunte intrati aici.

Cu doar 5 produse Dr Oetker cumparate pe acelasi bon  puteti intra in cursa pentru marele premiu de 30.000 lei .Puteti incerca retetele pe care Dr Oetker ni le propune si astfel aveti sansa de a castiga unul dintre cele 20 kituri pentru prajiturit.

M-am alaturat si eu celor care au ales sa prajitureasca in aceasta campanie si am ales acest minunat tort ,cu un gust deosebit.

Tort de Paste

 Ingrediente:

Pentru blat:
1 plic Glazură neagră Dr. Oetker,
250 g unt sau margarină,
300 g făină,
4 linguri rase Praf de copt Dr. Oetker,
1 plic Cacao Dr. Oetker,
250 g zahăr,
1 plic Zahăr vanilinat Dr. Oetker,
4 ouă,
125 ml lapte.
Pentru crema pariziana:
150 grciocolată de menaj rasă,
250 ml frișcă lichidă.
Pentru crema cu lichior de ouă:
400 ml frișcă,
1 plic Zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
1 plic Gelatină Dr. Oetker,
100 ml apă,
125 ml lichior de ouă.
Pentru ornare:1 lingură rasă cu zahăr pudră.

Acesta era reteta originala .Eu am folosit in plus 2 plicuri glazura cu gust de lichior de oua Dr Oetker si cate 50 gr ciocolata alba ,cu lapte si neagra pentru a face iepurasii.

Mod de preparare:

 Pasul 1 Pentru prepararea cremei pariziene se încălzește frișca fără a
o da în clocot. Se adaugă ciocolată rasă și se amestecă până
când toată ciocolata s-a topit, apoi se lasă să se răcească.
Se lasă peste noapte (minim 3 ore) să se întărească.

Pasul 2 Pentru prepararea aluatului, se topeste glazura împreună cu
untul sau margarina, într-o tigaie, la foc mediu, amestecând
continuu. Într-un vas se amestecă făina, praful de copt,cacaua, zahărul și zahărul vanilinat. Se adăuga ouăle, laptele si se amestecă energic cu mixerul, la început la viteză mică,
apoi la viteză maximă. La fi nal se încorporează untul si glazura topite.Compozitia se intinde uniform intr-o forma rotunda de copt tapetata cu hartie de copt ,se introduce in cuptor si se coace la foc potrivit cca 60 de minute.Pasul 3.După coacere, blatul se lasă timp de 10 minute în formă ca
să se răcească, apoi se răstoarnă pe un grătar de bucătărie acoperit cu hartie de copt si se desprinde hartia pe care s-a copt.Blatul se rastoarna inca o data ,se lasa sa se raceasca complet si se taie in 3 felii orizontale .Faceti operatiunea cu mare atentie caci este un blat foarte fragil,usor sfaramicios.Pasul 4:Pentru prepararea cremei cu lichior de ouă se bate frisca  cu zaharul vanilinat,folosin mixerul la viteza mica,timp de 3 minute.Gelatina se lasa la inmuiat in 100 ml apa,se pune la foc si se aduce aproape de temperatura de fierbere ,dar fara a fierbe ,apoi se amesteca  cu lichiorul de oua.De aici am modificat putin reteta originala.Am amestacat frisca  cu crema de lichior de ou.

Am asezat prima felie de tort ,am pus crema pariziana,a doua felie de tort ,jumatate din crema cu lichior de oua ,apoi am pus ultima felie de tort.Am imbracat tortul in restul ce crema cu lichior ,iar deasupra am turnat plicurile de glazura  cu gust de lichior de oua pregatite conform instructiunilor de pe plic ,adica incalzite 1 minut la cuptorul cu microunde.Fiecare ciocolata (alba ,cu lapte si neagra le-am topit la bain-marie cu cate 1 lingura lapte ,le-am intins pe hartie de copt si le-am lasat la racit ,dupa care am decupat iepurasi cu care am ornat tortul.Am dat tortul la rece pentru cateva ore.
Eu am folosit lichior de  oua facut de casa.Pentru prepararea lichiorului aveti nevoie de 2 galbenusuri ,150 gr zahar,200 ml lapte ,100 ml alcool ,50 gr rom,un praf de sare.Bateti galbenusurile cu sarea si zaharul  pana isi dubleaza volumul ,apoi adaugati laptele  caldut cate putin .Puneti compozitia la bain-marie si amestecati pana incepe sa se ingroase ,fara a fierbe.Lasati compozitia sa se raceasca si apoi puneti alcoolul si romul.


 

 

 

14 comentarii:

Cretu Veronica spunea...

Ce frumos arata tortul. De bun stiu cat este de bun ca si eu l-am facut. Multa bafta in concurs.

ramona_barascu spunea...

Arata de-a dreptul minunat, sigur e delicios!

Ioana spunea...

Draga mea arata tare apetisant tortuletul tau.Cred ca este foarte gustos.

Mihaela Cercel spunea...

Multumesc ! Este delicios ,dupa cum stii !

Mihaela Cercel spunea...

Multumesc !

Mihaela Cercel spunea...

Multumesc !Este foarte gustos !

Cristina-Simona Pop spunea...

Arata foarte bine, cred ca este si foarte bun! Tare as vrea acum o felie....

Mihaela Cercel spunea...

Cu mare drag ti-as oferi o felie .

sima spunea...

Arata foarte bine sunt sigura ca este si gustos.

daniela daniela spunea...

arata superrrrrrrrrr yumyyyyyyyyyyy

lorelay spunea...

Mmmm cred ca e delicios

Caietul cu retete spunea...

ce bine arata!

tyyanna spunea...

arata foarte bine si cred ca este si delicios

Nicoleta Grófová spunea...

foarte apetisant....acum dupa ce l-am vazut sectionat stiu ca il voi incerca sigur...va pupam

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...