Recent Posts

vineri, 29 martie 2013

Supa de fasole

Supa de fasole

Supa de fasole

Ingrediente Supa de fasole :

  • 300 gr fasole alba fiarta in prealabil pana se inmoaie bine ,fara a se sfarama
  • 1 ceapa
  •  usturoi( dupa gust)
  • 2-3 rosii bine coapte sau 1 conserva de rosii cuburi
  • 1 fir de praz
  • 300 gr fasole verde
  • 1 lingura orez prefiert
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • busuioc verde( o mana )
  • paine
  • 4 linguri de ulei de masline

Mod de preparare Supa de fasole :

Curatam ceapa  si o tocam fin.curatam usturoiul ,jumatate il punem deoparte ,iar jumatate il tocam fin.Punem la calit in 2 linguri de ulei de masline ceapa ,apoi usturoiul.Cand ceapa devine translucida adaugam fasolea uscata ,cu zeama in care a fiert ,fasolea verde ,prazul taiat rondele.lasam sa fiarba 15 minute ,apoi adaugam orezul si rosiile cubulete.Potrivim de sare ,adaugam piperul macinat si rozmarinul.Mai lasam sa fiarba 5 minute si stingem.Usturoiul oprit il mixam impreuna cu frunzele de busuioc si cele 2 linguri de ulei de masline ramase.Adaugam 1-2 lingurite  de pasta in supa ,iar restul  o punem deoparte.Punem feliile de paine intr-o tava la cuptor si le coacem cateva minute sa se usuce.Ungem feliile cu pasta de busuioc si le servim langa supa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...