Recent Posts

sâmbătă, 4 august 2012

Tort de zahar ars cu aroma de cafea


Tort de zahar ars cu aroma de cafea

Tort de zahar ars cu aroma de cafea

Ingrediente :

  • 8 oua
  • 500 ml lapte
  • 5 lingura faina
  • 25 gr cacao
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 100 ml frisca lichida
  • 170 gr zahar+150 ptr caramel+4 linguri ptr blat
  • 2 lingura cafea concentrata
  • 50 gr boabe cafea ptr ornat

Mod de preparare :

  Pentru prepararea tortului de zahar ars cu aroma de cafea se pun 150 gr zahar la caramelizat in tava in care vom face tortul.Cand caramelul este auriu,rotim tava bine ptr a imbraca si peretii si o dam jos.Cinci oua le punem intr-un vas si le mixam impreuna cu 170 gr zahar si zaharul vanilat.Punem in fir subtire laptele caldut si omogenizam.Turnam compozitia in tava si o punem la cuptor intr-o tava cu apa.Lasam la cuptor pana se intareste deasupra usor.Separat batem cele 3 albusuri cu un praf de sare,adaugam zaharul(4 linguri) si batem pana devine cremoasa.Adaugam galbenusurile amestecate cu cafeaua,apoi faina amestecata cu cacao.Omogenizam si turnam peste crema.Lasam la cuptor pana este gata.Lasam tortul sa se raceasca in forma,apoi il rasturnam pe un platou.Ornam cu frisca si boabe de cafea.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...