Recent Posts

sâmbătă, 4 august 2012

Sarmale de post cu samburi de dovleac

Sarmale de post cu samburi de dovleac 



 Ingrediente :

  • 4-5 buc. foi de dafin
  • 3-4 lingura ulei
  • 4 buc. ceapa
  • 3 gr cimbru
  • 3 gr piper
  • 5 gr boia dulce
  • 2 buc. varza acra
  • 1 cana de orez
  • 150 gr samburi de dovleac
  • 100 ml pasta de tomate

Mod de preparare :

 Se toaca ceapa marunt si se pun la calit in ulei.Cand este sticloasa se pune boiaua dulce si orezul ales si spalat.Se amesteca usor,se lasa cateva minute,apoi se pune 1 cana apa.Se lasa la foc pana scade apa(orezul trebuie sa fie doar inflorit).Se da jos si se lasa sa se racoreasca.Se adauga piper,cimbru,putina sare,samburii de dovleac prajiti putin in cuptor si macinati.Se pregatesc foile de varza.Se pune cate o lingura de umplutura si se ruleaza.Se pun sarmalele in oala,se adauga apa fierbinte cat sa le acopere,foi de dafin si pasta de tomate.Se fierb la foc mic de preferat in oala de pamant.














2 comentarii:

Poame spunea...

O alternativa sanatoasa la sarmalele clasice.

Mihaela Cercel spunea...

O alternativa sanatoasa , dar si delicioasa !

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...