Recent Posts

duminică, 12 august 2012

Mancare de vinete

Mancare de vinete

 Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 vinete
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • boia iute
  • 3-4 catei usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 500 gr rosii bine coapte
  • 2 foi de dafin 
  • patrunjel verde pentru decor

 Mod de preparare:

 Tocati  ceapa fin si  puneti la calit in uleiul incins.Adaugati  ardeiul gras taiat cat mai mic.Vinetele puteti sa le folositi fie coapte,fie proaspete.Daca sunt proaspete le curatati,le taiati rondele si presarati putina sare.Le lasati la scurs 30 de minute,apoi le treceti printr-un jet de apa rece,apoi le puneti peste ceapa si ardei Acoperiti vinetele cu apa si le lasati sa fiarba.Daca folositi vinete coapte,coaceti vinetele pe o plita la foc iute,le intoarceti bine pe toate partile,apoi le luati.Le taiati in doua,apoi cu o lingura de lemn scoateti continutul jumatatilo de vanata.Lasati vinetele la scurs ,apoi puteti sa le folositi mancare.Puneti vinetele coapte peste ceapa si ardei,apoi puneti doar putina apa,deoarece nu mai au nevoie de prea multa fierbere.Lasati sa fiarba 10 minute,apoi adaugati rosiile mixate ,sare,piper,foile de dafin,usturoiul taiat felii,boiaua dulce si iute si lasati  sa fiarba pana scade.Serviti calda sau rece presarata cu patrunjel verde tocat fin.



 

1 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...