Recent Posts

vineri, 24 august 2012

Ciorba de fasole verde cu scaricica

Ciorba de fasole verde cu scaricica

Ciorba de fasole verde cu scaricica

 Ingrediente Ciorba de fasole verde cu scaricica :

  • 500 gr fasole verde  rotunda
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucatica telina
  • 2 linguri ulei
  • 1 bucata scaricica
  • 2 oua
  • smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 1 lingura otet de mere

Mod de preparare Ciorba de fasole verde cu scaricica :

Se curata fasolea verde ,se rup capetele si se taie in bucati potrivite.Scaricica se taie in bucati potrivite(adica dupa fiecare os) si se pune la fiert cu apa cat sa o acopere.Se da cateva clocote,apoi se scurge apa si se clateste.
Fasolea verde se pune la fiert in apa cu putina sare,se lasa 15-20 de minute,apoi se adauga scaricica.Morcovul se curata si se rade pe razatoarea mica.Se pune la distuit in ulei,apoi se adauga telina data pe razatoare si ceapa tocata fin.Adaugam cate 1 lingura de apa,pana se inmoaie legumele,apoi se pun peste fasolea verde. Se acopera cu apa atat cat este nevoie,sa nu fie prea deasa,se potriveste gustul de sare,piper .Intr-un castron se bat ouale cu smantana si otetul,se adauga cate putina zeama fierbinte peste oua,batand intr-una pana crestem temperatura din vas.
Stingem focul si turnam ouale batute in ciorba,amestecand intr-una.Presaram patrunjel verde in momentul servirii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...