Recent Posts

duminică, 18 octombrie 2020

Prajitura cu nuca si merisoare

 

Prajitura cu nuca si merisoare

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 6 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • esenta de vani;lie
  • 2 linguri cacao
  • 2-3 linguri nuca macinata
  • 150 gr merisoare
  • zahar pudra ptr ornat
Mod de preparare:
Separam cele 2 oua.
Punem albusurile peste celelalte albusuri aflate la temperatura camerei, adaugam sarea si mixam pana compozitia face creste.
Adaugam zaharul si mixam in continuare pana compozitia capata consistenta unei smantani groase.
Adaugam galbenusurile,esenta de vanilie,  laptele si uleiul si omogenizam compozitia.
Cernem faina impreuna cu praful de copt.
Amestecam usor cu o spatula.
Luam din compozitie aproximativ 1.3 si o punem intr_un castron. Adaugam 2 linguri cacao si 1 lingura lapte. omogenizam compozitia si o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. cu o spatula.
In restul compozitiei punem nuca macinata, merisoarele si amestecam usor.
Turnam compozitia peste cea cu cacao.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade pana trece proba scobitorii(aproximativ 45 de minute).
Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca pe un gratar.
Presaram deasupra zahar pudra si o portionam in momentul servirii.







Prajitura cu nuca si merisoare

Prajitura cu nuca si merisoare


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...