Recent Posts

joi, 13 august 2020

Papricas de caprioara

Papricas de caprioara
 

Ingrediente:

  • 400 gr muschiulet de caprioara
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 linguri ulei
  • 400 gr rosii bine coapte
  • 1 lingura boia dulce//iute
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml vin rose
  • cimbru
  • 2-3 linguri smantana
  • mamaliga pentru servit
Mod de preparare:

Taiem carnea in bucati mai mici. O asezam intr-un vas cu capac si adauam peste ea vinul, piper, foi de dafin si cimbru..Acoperim vasul si il lasam la frigider 12-24 ore, avand grija sa  amestecam in vas din cand in cand.
Scurgem carnea intr-o sita, pastrand zeama.
Tocam ceapa fin si dam rosiile pe razatoare.
In uleiul incins punem ceapa si cand aceasta incepe sa se inmoaie adaugam  carnea.O lasam  pana isi schimba culoarea, apoi adaugam zeama scursa.
Fierbem la foc mic pana carnea este moale. Daca este nevoie adaugam cate putina apa calda.
Cand carnea este moale adaugam boiaua de ardeiu, omogenizam, apoi adaugam rosiile, sare si piper dupa gust.Fierbem pana sosul este legat, apoi adaugam smantana.
Dam cateva clocote si oprim focul.
Servim fierbinte cu mamaliga.





Papricas de caprioara

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...