Ingrediente:
- 2 capete (unul de somn, unul de crap)
- carne de la coada somnului
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 bucata telina
- 1 lingura ulei
- sare
- piper negru macinat
- bors dupa gust
- 2 rosii
- leustean verde
Mod de preparare:
Spalam bine capetele de peste si le fierbem intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Spumam pentru a obtine o zeama limpede.
Curatam legumele si le taiem cubulete.
In uleiul incins punem intai morcovul, apoi telina si ceapa si le lasam sa se inmoaie. Adaugam rosiile taiate cubulete.
Cand s-au inmuiat si rosiile turnam zeama in care au fiert capetele de peste, strecurata printr-o sita.
Adaugam borsul fiert separat, sare si piper dupa gust. Dam cateva clocote si adaugam carnea de somn portionata si spalata.
Fierbem la foc mic pana carnea de peste este patrunsa si adaugam leusteanul si carnea pe care am scos-o de la capete.Dam un clocot si oprim focul.
Servim borsul fierbinte cu ardei iute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu