Recent Posts

joi, 5 iulie 2018

Risotto cu mazare, ardei gras si somn

Risotto cu mazare, ardei gras si somn

Risotto cu mazare, ardei gras si somn


Ingrediente:

  • 2 bucati cap de somn
  • 2 bucati file de somn
  • 150 gr orez(de preferat arborio)
  • 1 ceapa
  • 1 catel de ustroi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 100 gr mazare comgelata
  • 100 ml vin alb
  • 2 frunze de dafin
  •  boabe  de ienibahar
  • boabe de piper negru
  • ierburi si marar Delikat
  • sare
  • 100 gr parmezan ras

Mod de preparare:

Spalam capetele de peste si le punem la fiert la foc mic intr-o oala cu apa, putina sare, foile de dafin, boabe de piper si ienibahar. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede.Fierbem   10 minute. Scoatem capetele de peste si strecuram zeama. Lasam capetele sa se raceasca putin si scoatem carnea de pe ele, pe care o punem deoparte.
Intr-o lingura de ulei de masline punem ceapa tocata fin. Amestecam pana devine translucida, apoi adaugam usturoiul tocat fin, mazarea si ardeiul gras taiat cubulete. Adaugam orezul si amestecam  pana orezul devine semiopac. Stingem cu vinul si amestecam usor pana este absorbit in totalitate. Adaugam cate putina zeama de la peste, pe masura ce este absorbita pana orezul este fiert, iar zeama este absorbita in totalitate(aproximativ 350-400 ml supa de peste).
Cand este aproape gata punem piper negru proaspat macinat, condimente Ierburi si marar de la Delikat,  sare dupa gust, pestele scos de la capete.
Stingem focul adaugam parmezanul ras(oprim putin pentru decor) si omogenizam usor.
Intre timp taiem fileurile de somn in bucatele mici pe care le condimentam cu ierburi si marar Delikat. Le rumenim in uleiul de masline ramas.
Servim risotto cu pestele rumenit si parmezan ras.

Risotto cu mazare, ardei gras si somn

Risotto cu mazare, ardei gras si somn


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...