Recent Posts

luni, 9 aprilie 2018

Pasca cu ciocolata si blat

Pasca cu ciocolata si blat

Pasca cu ciocolata si blat

Ingrediente:

Blat:
  • 400 gr faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 15 gr drojdie
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri ulei
  • 130 gr unt
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
Umplutura:
  • 500 gr branza dulce
  • 100 gr smantana
  • 150 gr zahar
  • 4 oua
  • 1 plic budinca cu gust de ciocolata neagra
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Cernem faina intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc in care punem galbenusurile, cacaua uleiul si sarea.
Punem laptele cu zaharul intr-o craticioara la foc si amestecam pana se topeste zaharul.Lasam sa se raceasca cat sa tinem un deget in el fara sa ne arda. Intr-o cescuta punem drojdia si o dizolvam in putin lapte caldut. Turnam in mijlocul fainii si incepem sa framantam,turnand cate putin din laptele caldut. Framantam pana nu se mai lipeste de maini, apoi adaugam untul topit, la temperatura camerei si framantam pana se incorporeaza. Lasam sa creasca 1/2 ora.
Intre timp pregatim umplutura. Amestecam intr-un castron branza cu zaharul,galbenusurile, smantana, galbenusurile si praful de budinca. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si le incorporam in compozitie.
Intindem 3/4 din  aluat pe fundul si peretii unei forme rotunde tapetata cu hartie de copt. Asezam umplutura. Din aluatul ramas intindem 2 suluri subtiri pe care le impletim si le aezam pe margine. (eu am facut si vreo cativa iepurasi pe care i-am asezat deasupra)
Pasca cu ciocolata si blat

Pasca cu ciocolata si blat
Dam forma la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana se rumeneste  usor.(incercam cu o scobitoare cand este gata). Scoatem pasca si o lasam sa se raceasca.

Pasca cu ciocolata si blat

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...