Recent Posts

sâmbătă, 31 martie 2018

Tort cu crema caramel si ananas(de post)

Tort cu crema caramel si ananas(de post)

Tort cu crema caramel si ananas(de post)

Ingrediente:

Blat:
  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa
  • 1 ceasca ulei
  •  un praf de sare
  • 1/2 plic Finesse orange
  • 400 gr faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
Crema:
  • 1 budinca cu gust de caramel
  • 1 compot de ananas
  • 100 ml zeama de portocale
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr margarina
  • 200 ml frisca lichida
Sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • 50 ml zeama de portocale
Decor: margarete, fluturasi si  decor cu gust de ciocolata de la dr Oetker

Mod de preparare:

Pregatim mai intai blatul.Intr-o craticioara cu fund gros punem la caramelizat 1/2 cana zahar. Cand  a capatat o culoare frumoasa, aurie adaugam apa, apoi restul de zahar si fierbem cateva minute pana se topeste tot zaharul.Dam siropul la racit, apoi adaugam in el uleiul, sare, Finesse orange, 1 lingura cacao si cernem faina amestecata cu praful de copt.
Tort cu crema caramel si ananas(de post)
Omogenizam si turnam compozitia intr-o forma de tort  pe care am asezat hartie de copt.
Tort cu crema caramel si ananas(de post)
Dam forma la cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii.
Scoatem forma si lasam blatul la racit, dupa care il taiem in doua felii pe orizontala.
Tort cu crema caramel si ananas(de post)
Pregatim siropul. In aceeasi craticioara punem zaharul la caramelizat. Stingem cu apa, dam cateva clocote sa se topeasca siropul, apoi dam jos,adaugam zeama de portocale si lasam la racit.
Pregatim crema. Scurgem fructele din compotul de ananas.
Intr-o craticioara punem praful de budinca, zaharul, zeama de la compotul de ananas(220 ml) si zeama de portocale. Amestecam bine si punem la foc mic, amestecand mereu pana crema se leaga. Dam jos, adaugam margarina taiata cubulete si amestecam energic pana se incorporeaza. Lasam crema sa se raceasca.
Tort cu crema caramel si ananas(de post)
Cand crema este racita o amestecam cu frisca batuta spuma tare. Oprim jumatate din  crema deoparte pentru a orna tortul, iar in restul punem ananasul taiat in bucati mai mici.
Tort cu crema caramel si ananas(de post)
Montam tortul pe platoul de servire. Asezam  prima felie de tort, o insiropam cu jumatate din sirop, adaugam crema in care am pus ananasul, apoi cealalta jumatate de blat insiropata.
Tort cu crema caramel si ananas(de post)

Tort cu crema caramel si ananas(de post)
Imbracam tortul in crema oprita, il tinem la rece 2-3 ore, apoi  il decoram dupa imaginatie.

Tort cu crema caramel si ananas(de post)

Tort cu crema caramel si ananas(de post)

Tort cu crema caramel si ananas(de post)
Tort cu crema caramel si ananas(de post)
Tort cu crema caramel si ananas(de post)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...