Recent Posts

luni, 26 martie 2018

Paine cu fibre

Paine cu fibre


 Paine cu fibre
O painica delicioasa, consistenta si foarte aromata, nu foarte crescuta deoarece contine multa faina de secara si tarate, dar foarte sanatoasa.


Ingrediente:

  • 300 gr faina de secara
  • 150 gr faina integrala de grau+pentru blat si presarat painea
  • 100 gr amestec de tarate de grau, secara si orz
  • 450 ml apa calduta
  • 50 gr maia
  • 1 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar brun

Mod de preparare:

Cernem intr-un castron mare faina de grau si de secara, adaugam taratele, zaharul, punem sarea intr-o margine, iar in mijloc facem o adancitura in care punem maiaua. 
Paine cu fibre
Turnam cate putina apa calda si framantam.
Paine cu fibre
Acoperim vasul cu un prosop si il tinem la cald pana isi mareste volumul.Va dura ceva timp si nu va creste foarte mult.
Punem aluatul pe un blat de lemn infainat, il intindem usor si il rulam sub forma de sul.

Paine cu fibre

Paine cu fibre

Lasam din nou painea la crescut la loc cald. Cand este crescuta, facem un cutit ascutit cateva crestaturi oblice, presaram putina faina deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit.
Coacem painea pana se rumeneaste usor si suna a gol cand o lovim.
Scoatem painea, o invelim intr-un prosop si o lasam sa se raceasca.

Paine cu fibre

Paine cu fibre


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...