Recent Posts

sâmbătă, 24 martie 2018

Cornuri pufoase cu finetti

Cornuri pufoase cu finetti

Cornuri pufoase cu finetti


 Ingrediente:

  • 600 gr faina alba
  • 280 ml lapte
  • 2 oua mari
  • 1 plic zahar cu  aroma de rom
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 80 gr zahar tos
  • 100 ml ulei
  • finetti
  • 1 galbenus+1 lingura lapte pentru uns

Mod de preparare:

Cernem intr-un vas faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, zaharul cu aroma de rom si ouale, iar intr-o margine sarea.
Intr-o ceasca punem drojdia si o frecam cu o lingurita de zahar. Adaugam putin lapte caldut si omogenizam. Turnam in mijloc si incepem sa framantam turnand cate putin lapte caldut. Cand am incorporat tot laptele in faina adaugam uleiul. Framantam bine pana nu se mai lipeste de maini si lasam aluatul la crescut intr-un loc cald. Cand a crescut rupem bucati din el, pe care le framantam pe un blat uns cu putin ulei. Intindem aluatul in forma rotunda, pe care o taiem in 8 parti egale. La  mijlocul  bazei fiecarui triunghi format  facem o mica crestatura, apoi punem cate o lingurita de finetti. Rulam cornurile dinspre baza spre varf. Asezam cornurile intr-o tava pe hartie de copt si le mai lasam la crescut 1/2 de ora.

Cornuri pufoase cu finetti


Ungem cornurile cu galbenusul batut cu lapte si dam tava la cuptorul preincalzit pana e rumenesc frumos.Scoatem tava si le lasam sa se raceasca.
Cornuri pufoase cu finetti

Cornuri pufoase cu finetti

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...