Recent Posts

marți, 30 ianuarie 2018

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine


Ingrediente:

Blat:
  • 4 oua
  • 2 cani zahar
  • 1 cana lapte
  • 3 linguri cacao
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 200 gr unt 65%
Umplutura de branza:
  • 350 gr crema de branza
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura faina
  • 400 gr visine decongelate, bine scurse
  • zahar pudra ptr  decor

Mod de preparare:

Intr-o craticioara punem zaharul, laptele si cacaua. Aezam craticioara pe foc si amestecam pana zaharul se topeste. Dam craticioara jos, punem untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste. Lasam amestecul sa se raceasca. Separam ouale. Punem galbenusurile in amestecul racit, apoi cernem faina, praful de copt si bicarbonatul. Mixam albusurile cu un praf de sare si le amestecam cu restul compozitiei  cu ajutorul unei spatule.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam 3/4 din compozitie.
Intr-un castron mixam crema de branza cu zaharul,zaharul vanilat, oul si faina.
Asezam cu lingura umplutura de branza peste aluat, intr-un strat neuniform.
Prajitura turnata cu branza si visine
Presaram deasupra visinele, apoi turnam restul compozitiei.
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Dam tava la cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii(aproximativ 45-50 minute)
Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca.
Presaram deasupra zahar pudra si o portionam.
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...