Recent Posts

marți, 23 ianuarie 2018

Prajitura cu gem de afine, mere si bezea

Prajitura cu gem de afine, mere si bezea

Prajitura cu gem de afine, mere si bezea

Ingrediente:

Blat:
  • 7 albusuri
  • 120 ge zahar
  • 5 linguri ulei
  • 4 linguri gem de afine
  • un praf de sare
  • 1 cana faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 mere
  • 1 lingura zeama de lamaie
Bezea:
  • 5  albusuri
  • un praf de sare
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare:

Prajitura cu gem de afine, mere si bezea
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si batem i continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugem gemul de afine, uleiul, apoi cernem faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Turnam  compozitia intr-o taa tapetata cu hartie de copt.
Curatam merele de coaja, scoatem cotoarele si le taiem cubulete. Stropim cubuletele de mere cu zeama de lamaie si  le presaram peste prajitura. Cu dosul unei linguri le impingem usor mai jos, apoi dam tava la cuptor pana  se rumeneste usor deasupra si trece proba scobitorii.
Prajitura cu gem de afine, mere si bezea
Intre timp batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam cate putin zahar si mixam in continuare pana zaharul se topeste. La final adaugam zeama de lamaie. 
Scoatem tava si intindem bezeaua deasupra.Pornim   doar partea de sus a cuptorului la 150 de grade pana bezeaua se usuca deasupra si capata o culoare usor maronie.
Prajitura cu gem de afine, mere si bezea

Prajitura cu gem de afine, mere si bezea

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...