Recent Posts

miercuri, 17 ianuarie 2018

Prajitura cu foi pe dosul tavii si crema de portocale

Prajitura cu foi pe dosul tavii si crema de portocale




Prajitura cu foi pe dosul tavii si crema de portocale
Imi doream o prajitura dulce acrisoara cu aroma de portocala pentru iarna, asa ca am facut  niste foi simple pe dosul tavii aromate cu coaja de portocala si o crema acrisoara de portocale. Deasupra am asezat o glazura delicioasa  de ciocolata alba.

Ingrediente:

foi:
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri apa
  • 12 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 2 oua intregi
  • coaja rasa de la o portocala
  • faina cat cuprinde(aproximativ 600 gr)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
crema:
  • 350 ml zeama de portocale
  • 150 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic budinca cu aroma de frisca
  • c oaja rasa de portocale
  • 100 gr unt
  • 150 ml frisca lichida
200 gr gem de caise sau de portocale
glazura:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 30 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Prajitura cu foi pe dosul tavii si crema de portocale

Intr-o craticioara punem apa si zaharul. Asezam cratita la foc mic si amestecam pana zaharul se topeste. Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca. Adaugam uleiul, ouale, sare, coaja rasa de portocale, jumatate din cantitatea de faina, praful de copt si bicarbonatul. Omogenizam bine.
Pe un blat bine  infainat turnam compozitia. Adaugam cate putina faina si framantam un aluat nelipicios.Impartim aluatul in 4 parti egale. Intindem fiecare parte de aluat intr-o foaie pe hartie de copt si o coacem pe dosul tavii pana se rumeneste usor.
Coacem pe rand cele 4 foi si le lasam sa se raceasca.
Intr-o craticioara cu fund dublu punem zeama de portocale, apa, zaharul si budinca si amestecam la foc mic pana se ingroase.Dam jos, punem untul si amestecam energic. Adaugam coaja rasa de portocala si lasam crema sa se raceasca. Mixam frisca si o amestecam cu crema racita.
 Asezam prima foaie, punem jumatate din crema de portocale, a doua foaie, gemul, a treia foaie, restulde crema si ultima foaie. Punem deasupra prajiturii un blat greu si o lasam la rece pentru cateva ore. Indepartam apoi blatul si turnam glazura facuta din ciocolata alba si frisca topite impreuna la bain marie.Lasam prajitura la rece pana in momentul servirii, cand o portionam.

Prajitura cu foi pe dosul tavii si crema de portocale

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...