Recent Posts

sâmbătă, 18 noiembrie 2017

Prajitura cu crema de merisoare

Prajitura cu crema de merisoare



Prajitura cu crema de merisoare


Ingrediente:

blat:
  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • un praf de sare
  • 5 gr praf de copt
crema 1:
  • 150 gr merisoare congelate
  • 100 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura amidon
  • 30 gr unt
  • 100 ml frisca lichida
crema2:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • ornamente pentru prajituri

Mod de preparare:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare.Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul, nucile si faina amestecata cu praful de copt.Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit pana incepe sa se rumeneasca usor si trece proba scobitorii. coatem blatul si il lasam la racit, apoi il taiem in doua pe orizontala.
Pentru crema 1 punem merisoarele cu apa si zaharul intr-o craticioara si dam 2-3 clocote.Amestecam amidonul cu 2-3 linguri apa rece si il turnam peste merisoare. Amestecam cateva minute, pana crema se ingroase. Dam jos si punem untul in crema firbinte. Omogenizam si lasam crema la racit. Batem frisca tare si o amestecam cu crema de merisoare racita.
Pentru crema 2 punem intr-un castron la bain marie frisca si ciocolata. Amestecam pana lichidul se infierbanta si ciocolata se topeste. Dam jos, o lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o punem la frigider pentru cateva ore. Scoatem castronul si mixam compozitia.
Pentru montarea prajiturii punem crema de merisoare intre cele doua blaturi, iar pe cea de ciocolata deasupra.Presaram ornamente pentru prajituri.
Prajitura cu crema de merisoare

Prajitura cu crema de merisoare

Prajitura cu crema de merisoare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...