Recent Posts

miercuri, 30 august 2017

Prajitura din albusuri cu coacaze

Prajitura din albusuri cu coacaze

 
Prajitura din albusuri cu coacaze

Ingrediente:

  • 13 albusuri
  • 13 linguri zahar
  • 11 linguri faina
  • un praf de sare
  • 6 linguri ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura cacao neagra
  • 300 gr coacaze congelate
  • 5 gr praf de copt
Crema:
  • 1 budinca vanilie
  • 1 lingura cu varf cacao neagra
  • 4 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • 250 gr unt
  • 50 gr ciocolata rasa ptr decor

Mod de preparare:

Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani. Adaugam uleiul, coaja rasa de lamaie, vanilia si faina  amestecata cu praful de copt cernita in ploaie. Amestecam usor cu o spatula. Pnnem intr-un alt vas 1/3 din compozitie si adaugam cacaua. Omogenizam si turnam compozitia cu cacao intr-o forma tapetata cu hartie de copt.Nivelam, apoi turnam compozitia alba.Deasupra punem coacazele usor decongelate pe care le-am tavalit prin putina faina. Dam tava la cuptor pana trece proba scobitorii, apoui o scoatem si o lasam la racit
Intre timp pregatim crema.
Punem intr-o craticioara cu fund dublu praful de budinca, cacaua, zaharul si adaugam in fir subtire laptele caldut, amestecand bine sa nu se faca cocoloase.Punem vasul la foc mic si amestecam continuu pana crema se ingroase. Dam vasul jos, punem 50 gr unt si amestecam energic. Punem budinca la racit. Intre tip mixam untul ramas, apoi adaugam in el cate putina crema racita.
Peste blatul racit, punem crema, radem ciocolata si dam prajitura la rece pentru cel putin 1 ora. Portionam prajitura inainte de servire.
Prajitura din albusuri cu coacaze

Prajitura din albusuri cu coacaze

Prajitura din albusuri cu coacaze

Prajitura din albusuri cu coacaze

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...