Recent Posts

luni, 30 ianuarie 2017

Fazan cu sos de vin si tagliatelle

Fazan cu sos de vin si tagliatelle


Fazan cu sos de vin si tagliatelle

 Ingrediente:

  • 1 fazan
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • morcovi
  • telina Apio
  • 1 ceapa
  • tagliatelle de casa ptr servit (reteta aici )
  • sos (100 ml vin alb sec, zeama de o portocala, 150 ml zeama de la fazan,busuioc, oregano uscat, 2 linguri ulei de masline, 50 gr unt, 1 lingurita amidon, 1 lingurita zahar, sare, piper negru macinat)

Mod de preparare:

Fazanul taiat in patru  si spalat bine il punem la fiert cu ceapa, morcovii, telina, foi de dafin si piper. Dupa ce a fiert, il scoatem din zeama si il scurgem. Amestecam uleiul de masline cu oregano, busuioc, sare si piper  macinat si frecam bine carnea. O punem intr-o tigaie impreuna cu untul  topit si o rumenim usor pe toate partile. O scoatem si o pastram la cald, In tigaia in care am rumenit fazanul punem vinul, zeama de portocala si fierbem pana scade a jumatate. Adaugam amidonul dizolvat in supa de fazan, zaharul, sare,piper si mai dam cateva clocote.

Intre timp fierbem tagliatellele al dente.

 Servim fazanul cu tagliatelle si sos.

Fazan cu sos de vin si tagliatelle

Fazan cu sos de vin si tagliatelle

 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...