Recent Posts

luni, 8 iunie 2015

Salata de legume coapte

Salata de legume coapte

Salata de legume coapte

As da oricand cu placere o friptura pe o portie de legume coapte la gratar. Daca nu ati incercat niciodata o salata de legume coapte, chiar merita sa o faceti , mai ales acum cand piata abunda  de legume.

Ingrediente pentru  Salata de legume coapte:

  • 2 vinete mai lungi si subtiri
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper negru macinat
  • 3 linguri ulei de masline
  • oregano uscat
  • zeama de lamaie dupa gust

Mod de preparare pentru Salata de legume coapte:

Spalam legumele , le stergem si le taiem rondele subtiri (vinetele si dovleceii) sau  in patru(ardeii grasi).
Presaram putina sare pe vinete si dovlecei si le lasam la scurs in cate o sita pentru 15 minute, apoi le tamponam cu servete absorbante si le frecam cu cate o lingura de ulei(sau mai putin).
Incintam bine gratarul si punem legumele pe gratar cate 2-3 minute pe fiecare parte, cat sa inmoaie, fara a se arde. Punem si ardeii grasi .Scoatem legumele coapte intr-un vas, iar ardeii grasi ii taiem in felii mai subtiri.
Zdrobim cateii de usturoi intr-o cana, adaugam 1 lingura de ulei de masline, zeama de lamaie dupa gust, piper negru macinat si oregano.
Turnam amestecul peste legumele coapte si amestecam usor.
Servim salata imediat.
Salata de legume coapte



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...