Recent Posts

marți, 2 iunie 2015

Prajitura cu nuci si crema de unt

Prajitura cu nuci si crema de unt

Prajitura cu nuci si crema de unt

 Daca va place crema clasica cu unt, aroma de cafea instant si nuci puteti incerca aceasta reteta,iar daca nu va place, puteti incerca totusi , garantez ca o sa va placa. Asta cu conditia sa folositi un unt de calitate, fara prea multa apa.

Ingrediente pentru Prajitura cu nuci si crema de unt:

  • blat1(6 galbenusuri, 4 albusuri,200 gr zahar, 4 linguri faina,1/2 plic praf de copt)
  • blat2(6 albusuri, 150 gr zahar,150 gr nuca taiata marunt,2 linguri faina)
  • crema(4 galbenusuri,200 gr zahar,1 pachet de unt,1 lingura cacao, 2 lingurite cafea instant)
  • 40 gr ciocolata rasa

Mod de preparare pentru Prajitura cu nuci si crema de unt:

 Incepem cu prepararea primului blat.Frecam galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul, se albeste si zaharul se topeste. Batem albusurile spuma tare.Cernem peste galbenusuri faina amestecata cu praful de copt si omogenizam . Punem albusurile batute si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumeneste usor. Intre timp preparam blatul al doilea.
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nucile, faina si amestecam usor. Turnam compozitia in aceeasi tava in care am copt primul blat, pe hartie de copt.Coacem blatul pana se rumeneste usor.
Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca.
Pentru crema punem la bain-marie galbenusurile cu zaharul . Amestecam pana zaharul se topeste  si crema se ingroase usor.
Dam jos si amestecam pana crema se raceste. Mixam untul la temperatura camerei, apoi adaugam cate o lingura de crema de galbenusuri.Impartim crema in 2 parti egale, iar intr-una punem cacaua si cafeaua instant.
Asezam primul blat, punem crema de cacao, blatul de albusuri, crema galbena, iar deasupra radem ciocolata.Dam prajitura la rece pana in momentul servirii cand o portionam.
Prajitura cu nuci si crema de unt
Add caption

 







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...