Recent Posts

joi, 19 februarie 2015

Tarta cu jeleu de mango si crema de cocos

Tarta cu jeleu de mango si crema de cocos

Tarta cu jeleu de mango si crema de cocos

 Ingrediente pentru Tarta cu jeleu de mango si crema de ananas:

  • blat:3 oua, 3 linguri zahar,1 lingura ulei,3 linguri faina, un praf de sare, coaja rasa de lamaie
  • jeleu de mango:1 compot mango(420 gr),1 plic gelatina,1 lingura zahar optional
  • crema de cocos:2 plicuri budinca de cocos, 6 linguri zahar,750 ml lapte,200  ml smantana de frisca,3 galbenusuri,un praf de sare
  • nuca de cocos rasa pentru ornat

Mod de preparare pentru Tarta cu jeleu de mango si crema de cocos:

Pentru blat separam galbenusurile de albusuri, pe acestea din urma le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase.Adaugam galbenusurile, coaja de lamaie si uleiul, omogenizam, apoi  cernem deasupra faina. Amestecam usor cu o spatula si turnam  compozitia intr-o forma e tarta cu bordura unsa cu unt si tapetata cu faina.Coacem la cuptorul preincalzit la temperatura medie.Cand este gata scoatem tava si rasturnam blatul, pe care il lasam la racit.
Pentru jeleul de mango scurgem 50 ml zeama de la compot in care hidratam gelatina.Punem  fructele impreuna cu restul de zeama si 1 lingura de zahar(daca vi se pare ca nu este suficiet de dulce)la foc pana se infierbanta bine. Adaugam 1 lingura zeama fierbinte in gelatina, amestecam rapid, apoi turnam gelatina in compotul infierbantat. Mixam bine compotul si il lasam sa se racoreasca, apoi il turnam peste blatul racit. Dam tarta la frigider pana pregatim crema.
Pentru crema amestecam galbenusurile cu un praf de sare si zaharul. Punem praful de budinca, apoi adaugam cate putin lapte caldut, amestecand continuu. Punem compozitia la foc si amestecam pana crema se ingroase. O dam jos si o lasam sa se raceasca, amestecand constant in ea, apoi o amestecam cu frisca batuta spuma tare. Aseazam crema deasupra tartei, apoi presaram nuca de cocos. Dam tarta la rece pana in momentul servirii.
Tarta cu jeleu de mango si crema de cocos

Tarta cu jeleu de mango si crema de cocos

Tarta cu jeleu de mango si crema de cocos
 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...