Recent Posts

duminică, 7 decembrie 2014

Placinta de vita cu mazare si menta

Placinta de vita cu mazare si menta

Placinta de vita cu mazare si menta
Luna aceasta revista Good Food ne provoaca din nou la concurs . Si cum placinta mi-a facut cu ochiul de cum am vazut-o m-am apucat de treaba imediat .Cu concurs sau fara , pot spune ca placinta este delicioasa .


Ingrediente pentru Placinta de vita cu mazare si menta :

  • 2 linguri uleide rapita sau floarea soarelui
  • 1 kg carne de vita pentru tocanite , taiata cuburi
  • 2 cepe, tocate
  • 2 fire de rozmarin,frunzele tocate fin
  • 2 fire de cimbru
  • 300 ml vin alb
  • 1,5 litri supa de pui
  • 25 gr unt
  • 3 linguri faina
  • 250 gr mazare congelata
  • 5 cepe verzi, tocate fin
  • 1 legatura mica patrunjel, tocat fin
  • 1 legatura mica de menta, tocata fin
  • 1 ou, batut
  • foitaj(400 gr faina +extra pentru presarat, 200 gr unt, taiat cuburi

Mod de preparare pentru Placinta de vita cu mazare si menta :

Incinge uleiul intr-o cratita si rumeneste cuburile de vita pe toate partile.Transfera carnea pe o farfurie.Micsoreaza focul, pune in cratita ceapa si caleste-o usor, adaugand putin ulei, daca este nevoie.Adauga rozmarinul si cimbrul, caleste-le 1 minut, apoi toarna vinul. Da totul in clocot.Cand vinul a fiert 1 minut, adauga supa,pune cuburile de carne si da totul in clocot. Acopera cu un capac, micsoreaza focul si lasa mancarea sa fiarba pana carnea devine frageda si se rupe in fasii(in jur de 2 ore). Lasa totul sa se raceasca usor.
Pune carnea intr-un vas pentru placinte  mai inalt.  Pune supa la loc pe foc mare si las-o sa fiarba pana scade la jumatate.Intre timp, intr-o tigaie, topeste untul,incorporeaza faina si lasa pe foc 1-2 minute rantasul format.Treptat adauga polonice de supa, amestecand bine, pana obtii un sos fin. Lasa-l sa fiarba cateva minute pentru a se ingrosa.Gusta-l pentru a verifica daca mai are nevoie de sare si piper, apoi toarna-l peste carne.
Pentru a face foitajul, pune faina, untul si 1 lingurita sare in robotul de bucatarie si mixeaza ingredientele pana obtii un aluat fara cocoloase . Cu motorul robotului pornit, toarna treptat 150 ml apa, pentru a ajuta la omogenizarea aluatului. Transfera  aluatul pe suprafata de lucru presarat cu faina si framanta-l usor, apoi intinde-l sub forma de dreptunghi cu grosimea de 0,5 cm.
Adauga in vasul cu carne mazarea congelata, ceapa verde, patrunjelul si menta si amesteca usor. Unge marginea vasului cu putin ou batut, apoi taie fasii subtiri de foitaj si lipeste-le de margine , ca o rama de tablou. Ridica restul de foitaj si aseaza-l peste placinta,apasand capetele pentru a se lipi. Taie foitajul in exces si increteste marginile lui pentru a sigila bine continutul. Cresteaza o cruce mica in centru, cu ajutorul unui cutit, pentru a permite aburilor sa iasa, apoi, daca vrei, uneste marginile taiate, intinde o noua bucata si decupeaza frunzulite. Lipeste-le de placinta folosind ou batut.
Incinge cuptorul la 200 grade C.Unge intreaga placinta cu ou, apoi coace-o 40-45 de minute,pana cand devine aurie si crocanta le exterior .
Placinta de vita cu mazare si menta


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...