Recent Posts

miercuri, 10 septembrie 2014

Risotto cu sfecla rosie si pulpa de vita inabusita

Risotto cu sfecla rosie si pulpa de vita inabusita

Risotto cu sfecla rosie si pulpa de vita inabusita

 Ingrediente pentru Risotto cu sfecla rosie si pulpa de vita inabusita :

  • 150 gr orez de risotto(arborio)
  • 2 sfecle rosii medii
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper macinat
  • 100 ml vin alb
  • hrean proaspat ras
  • 150  gr iaurt
  • 2 foi de dafin
  • 600 gr pulpa de vita

Mod de preparare pentru Risotto cu sfecla rosie si pulpa de vita inabusita :

Spalam sfeclele , le curatam si le radem pe razatoarea mare . Le punem la fiert in apa   cu in praf de sare. Cand sfecla s-a inmuiat dam vasul jos si scurgem zeama .
Tocam ceapa si usturoiul fin .Punem ceapa la calit intr-o lingura de ulei .Cand ceapa a devenit translucida , adaugam usturoiul , lasam putin apoi punem orezul . Amestecam   cateva minute , apoi stingem cu vinul caldut . Lasam sa fiarba pana seaca vinul , apoi adaugam cate un polonic de zeama de sfecla .Punem urmatorul polonic dupa ce toata zeama a fost absorbita .Adaugam zeama de sfecla pana orezul  s-a inmuiat bine   si devine lipicios . Cand este aproape gata potrivim de sare si piper su punem sfecla rasa . Dam jos vasul si adaugam hreanul ras , dupa gust .
Taiem pulpa in felii mai grosute  pe care le punem la fiert cu apa  si frunzele de dafin . . Spumam bine si lasam sa fiarba pana carnea s-a inmuiat si zeama a scazut bine . Adaugam 1 lingura ulei , piper macinat si putina sare  si lasam sa sece bine .
Amestecam iaurtul cu hrean ras , sare si putin otet.

Servim risotto cu carnea de vita inabusita si cu 1-2 linguri sos de  hrean  .
Risotto cu sfecla rosie si pulpa de vita inabusita



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...