Recent Posts

vineri, 19 septembrie 2014

Mancare picanta cu naut , dovleac si mazare

Mancare picanta cu naut , dovleac si mazare

Mancare picanta cu naut , dovleac si mazare
Am descoperit de curand gustul minunat al dovleacului in  preparate sarate , asa ca exersez . Pentru ca astazi am tinut post si doream sa fac ceva consistent am ales aceasta mancarica minunata .

Ingrediente pentru Mancare picanta cu naut , dovleac si mazare :

  • 300 gr dovleac curatat 
  • 1 conserva naut
  • 150 gr mazare congelata
  • 1 conserva rosii
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper macinat
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • patrunjel verde pentru decor
  • cous-cous  sau orez fiert
  • 1 lingura ulei
  • chilli pudra

Mod de preparare pentru Mancare picanta cu naut , dovleac si mazare :

 Tocam ceapa fin . 
Taiem dovleacul in cuburi potrivite .
Scurgem nautul din conserva si il clatim .
Si aceasta reteta am facut-o cu aparatul Philips Multicooker  , dar puteti sa o faceti la fel de bine pe aragaz .
 Pornim aparatul cu optiunea FRY pentru 15 minute .
Punem uleiul si  adaugam ceapa tocata fin . Lasam ceapa sa se inmoaie , amestecand ocazional , apoi adaugam cuburile de dovleac .
Le lasam aproximativ 3-4 minute , pana incepe sa se inmoaie , amestecand usor din cand in cand .
 Adaugam mazarea  si amestecam ocazional pana trece timpul .
Stingem cu aproximativ 300 ml apa  si pornim aparatul cu optiunea STEW pentru 30 de minute . 

Dupa 15 minute punem conserva de rosii mixata , nautul , sare , piper , cimbru  , chilli si foaia de dafin  .
Lasam sa fiarba pana trece timpul . 
Pastram mancarea calda pana in momentul servirii .
Servim mancarea cu cous-cous  si patrunjel verde .







Mancare picanta cu naut , dovleac si mazare



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...