Recent Posts

sâmbătă, 6 septembrie 2014

Cornete surpriza

Cornete surpriza

Cornete surpriza

Zilele trecute am fost la cumparaturi si am gasit cornete de inghetata cu fundul plat . De cand planuisem ceva  si in sfarsit se ivise momentul . Desi afara nu  mai este asa cald , totusi nu am ratat momentul de un desert la cornet  , poate ultimul pe anul acesta .

Ingrediente pentru   Cornete surpriza :

  • 12 cornete de inghetata cu fundul plat
  • 1 conserva de ananas
  • 250 gr faina
  • 50 gr fulgi de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 ou
  • 125 gr zahar
  • 80 ml ulei
  • 200 ml lapte batut
  • 1 plic zahar vanilat
  • inghetata de ananas(1 conserva ananas , 100 ml frisca )
  • frunze de menta

Mod de preparare pentru Cornete surpriza :

 Intr-un vas punem faina , fulgii de cocos , praful de copt si bicarbonarul si le amestecam .
Separat batem oul cu zaharul , adaugam  uleiul , laptele batut si zaharul vanilat . Punem amestecul peste faina .

Scurgem 150 gr ananas  din conserva si il taiem mai marunt . 
Adaugam ananasul si omogenizam . 












 Punem compozitia in cornete(3/4 din cornet)
Asezam cornetele  pe  o tava de briose si o dam la cuptor pentru 25-30 de minute .(pana se rumenesc usor)










Scoatem tava si lasam briosele sa se raceasca .
Pentru unghetata mixam continutul unei conserve de ananas . Batem frisca , o amestecam cu ananasul mixat si turnam  amestecul in masina de inghetata  (daca nu avem  masina de inghetata punem la congelator pentru cateva ore , amestecand din cand in cand )



 Ornam briosele racite cu cate o cupa de inghetata , o bucata de ananas  si frunze de menta !









Cornete surpriza

Cornete surpriza


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...