Recent Posts

luni, 9 iunie 2014

Salau cu mozzarella in sos de rosii

Salau cu mozzarella in sos de rosii

Salau cu mozzarella in sos de rosii
Iubesc pestele , in orice combinatie . Si legumele . Iar fiului meu ii place sosul de rosii . Asa ca am incercat aceasta varianta  pentru a multumi   pe toata lumea .

Ingrediente pentru Salau cu mozzarella in sos de rosii:

  • 3 fileuri de salau (cate 200-250 de grame)
  • 3 felii  de mozarelle( a cate 70 de grame )
  • 1 vanata
  • 250 ml suc de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper macinat
  • 10 frunze de busuioc
  • 1 ou
  • 2-3 linguri faina
  • amestec de seminte(in , susan , floarea soarelui)
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare pentru Salau  cu mozzarella in sos de rosii :

 Presaram sare si piper macinat  pe fileurile de salau si le lasam la rece 10-15 minute . Asezam pe fiecare file  de salau cate o bucata de mozzarella si o rulam . 
Punem pe o farfurie faina , iar pe alta oul si il batem bine . Dam bucatile de peste prin faina , prin ou si le punem intr-o tava pe hartie de copt .
 Presaram deasupra amestecul de seminte si dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute , pana se rumenesc usor .
Curatam vanata , o taiem cubulete
 si o preasam cu sare . O lasam la scurs 10 minute .
Punem 1 lingurita de ulei de masline intr-o tigaie si calim un  catel de usturoi . Adaugam  cuburile de vinete .  Le lasam pana incep sa se rumeneasca usor .
In restul de ulei incins calim cel de-al doilea catel de usturoi  .Stingem cu sucul de rosii . Adaugam frunzele de busuioc , piper macinat si fierbem cateva minute , pana sosul se leaga .Cand este gata trecem sosul prin sita pentru a elimina usturoiul si frunzele de busuioc .
Punem pe farfurie sos de rosii , o bucata de peste si cubulete de vanata . Decoram cu frunze de busuioc .
Salau cu mozzarella in sos de rosii
.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...