Recent Posts

marți, 22 aprilie 2014

Savarine

Savarine

Savarine
Cine nu a mancat  cel putin o data savarina , acest dulce inconfundabil al copilariei noastre  ? Ei bine , m-am hotarat si eu sa fac savarine de casa , desi formele le cumparasem de vreo 3-4 ani , cel putin .Si bine am facut , caci au iesit niste savarine minunate . 

Ingrediente pentru Savarine:

  • blat::5 oua , 5 linguri zahar pudra ,5 linguri pesmet , un praf de sare .
  • sirop:300 ml apa , 150 gr zahar ,1/2 baton de vanilie ,rom
  • crema si decor:300 gr smantana de frisca , 1/2 plic spuma pentru desert,3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie ,  1 plic Tort Gellee rosu , 100 ml sirop de visine de casa , 150 ml apa 

Mod de preparare pentru Savarine:

Pentru blat separam galbenusurile si le frecam bine cu un praf de sare , apoi cu zaharul pudra .Cand compozitia a crescut in volum , adaugam pesmetul . Batem albusurile spuma tare cu un praf mic de sare si le amestecam cu compozitia de galbenusuri . Ungem cu unt si tapetam cu faina 10 forme de savarina , le umplem cu compozitia si le dam la cuptorul preincalzit  , la temperatura medie 15 minute  pana se desprind usor de pe margini .Le lasam sa se raceasca putin , apoi le scoatem din forme si le punem intr-o tava cu partea mai mare drept baza .


Pentru sirop fierbem apa cu zaharul si batonul de vanilie . Dam jos cand clocoteste , adaugam romul , mai lasam 5 minute la infuzat , apoi scoatem batonul de vanilie si turnam peste savarine , nu inainte de a taia cate un capac in partea de sus(la aproximativ 1 cm de partea de sus ) , dar nu de tot .
Punem siropul de visine , apa intr-o craticioara , apoi plicul de Tort Gelle rosu . Amestecam si punem la foc . Lasam sa fiarba 1 minut , apoi il dam jos si turnam cate o lingura deasupra savarinelor .Avem grija sa facem operatiunea repede , caci jeleul se va intari imediat .

Lasam savarinele sa se raceasca si intre timp batem smantana cu zaharul pudra si spuma pentru desert pana se intaresc .Cu un cutit cu lama lata ridicam capacul usor si cu un pos punem frisca . Lasam prajiturile la rece inainte de racire .
 Daca aveti o smantana buna nu va mai fi nevoie de spuma pentru desert .Puteti inlocui jeleul cu jeleu de capsuni facut in casa  .
Savarine

2 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Preferata mea!

Mihaela Cercel spunea...

Si a sotului meu !

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...