Recent Posts

sâmbătă, 26 aprilie 2014

Eclere

Eclere

Eclere


Ingrediente pentru Eclere :

  • aluat :300 ml apa,150 gr faina,un praf de sare,1 lingura zahar,4 oua,100 gr unt
  • crema de vanilie:4 galbenusuri , 100 gr zahar sau dupa gust,un plic budinca de vanilie ,2 linguri amidon , 700 ml lapte , 1/2 baton vanilie ,200 ml frisca
  • glazura:150 gr ciocolata , 2 linguri frisca vegetala

Mod de preparare pentru Eclere:

Intr-un vas punem la fiert apa , untul , sarea si zaharul . Cand a inceput sa clocoteasca , dam vasul jos si punem toata faina dintr-o data .Frecam aluatul pana nu mai are cocoloase si se desprinde de pe marginile vasului . Lasam sa se raceasca , apoi adaugam pe rand cate un ou , amestecand bine dupa fiecare si compozitia se omogenizeaza .
Cu ajutorul unui pos punem aluatul intr-o tava , pe hartie de copt . Dam la foc iute 10 minute , apoi la foc moderat pana cojile sunt coapte . Le scoatem si le lasam sa se raceasca , apoi le taiem pe jumatate in lungime .
 Pentru crema frecam galbenusurile cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul . Separat clocotim laptele cu batonul de vanilie , apoi il lasam acoperit sa se infuzeze bine si sa se racoreasca . Scoatem batonul de vanilie .Peste galbenusurile frecate cu zaharul adaugam praful de budinca si amidonul ,apoi cate putin lapte caldut , amestecand continuu . Punem vasul la foc si amestecam pana compozitia se ingroase .Dam crema jos si o lasam sa se raceasca , amestecand din cand in cand in ea .
Batem frisca tare si o amestecam  cu crema racita .
Cu ajutorul unui pos umplem cojile .
Topim la bain-marie sau la foc mic ciocolata cu frisca lichida si glazuram cojile de eclere . Le lasam la frigider cel putin o ora  inainte de servire .








Eclere

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...