Recent Posts

marți, 8 aprilie 2014

Chifle cu capsuni

Chifle cu capsuni

Chifle cu capsuni

Ingrediente pentru Chifle cu capsuni :

  • 300 gr faina
  • 125 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  • o priza sare
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 200 gr capsuni
  • 1 banana 
  • 250 gr mascarpone
  • putina zeama de lamaie
  • 2 linguri zahar pudra + pentru ornat
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare pentru Chifle cu capsuni :

 Cernem faina intr-un castron . O amestecam cu drojdia , sare si o lingura de zahar . Adaugam ouale si laptele caldut .
Framantam un aluat nelipicios , pe care il lasam la crescut 20 de minute .
 Impartim aluatul in 8 parti egale . Formam bulgari si facem o gaura in mijloc . Lasam din nou sa creasca 20 de minute .
 Punem 2 litri de apa si cele 2 linguri de zahar intr-o oala si le lasam sa dea in clocot .Fierbem pe rand , cate 2 chifle , cate 2 minute pe fiecare parte  , apoi le scoatem si le scugem pe un gratar .
Asezam chiflele intr-o tava pe hartie de copt , le ungem cu galbenusul  si le dam la cuptorul preincalzit  la 200 de grade . Coacem chiflele  pana se rumenesc usor
 Scoatem chiflele coapte si le lasam sa se raceasca pe un gratar
 Curatam banana , o rupem in bucati mai mici si o stropim cu putina zeama de lamaie . O mixam bine .
Batem intr-un castron mascarponele cu zaharul pudra , zaharul vanilat  si banana mixata .
 Taiem chiflele pe jumatate pe orizontala . Cu un pos punem pe jumatatea de jos crema mascarpone , apoi felii de capsuni . Asezam jumatatea cealalta , apoi presaram zahar pudra .




Chifle cu capsuni






2 comentarii:

Paula Gafitescu spunea...

Un desert minunat, delicios si frumos prezentat!

Mihaela Cercel spunea...

Multumesc Paula , au fost delicioase , intr-adevar .

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...