Recent Posts

marți, 21 ianuarie 2014

Tort cu ananas si cirese

Tort cu ananas si cirese

Zilele aceste Good Food ne-a propus un nou concurs . Am ales un tort simplu , dar foarte gustos  , pe care pusesem ochii de mult .
Acesta este tortul pe care l-am ales .




Ingrediente:

250g de unt, topit, plus extra pentru uns
250g de zahăr, plus 2 linguri
1 conservă de ananas
3 cireșe confiate, tăiate pe jumătate
300g de făină
1 linguriță praf de copt
½ linguriță extract de vanilie
4 ouă mari
zahăr pudră, pentru decor

PENTRU UMPLUTURĂ
6 linguri gem de cireșe sau de vișine
250ml de smântână pentru frișcă
1 lingură de zahăr
½ linguriță extract de vanilie

Încinge cuptorul la 180ºC. Unge cu unt 2 forme pentru tort cu diametrul de 20cm, apoi tapetează-le cu hârtie de copt. Presară 2 linguri de zahăr pe fundul uneia dintre ele. Scurge ananasul deasupra unui castron pentru a păstra zeama. Toarnă 100ml din zeama de la ananas într-un bol de mixer. Șterge 3 rondele de ananas cu prosoape de hârtie și taie-le în jumătăți. Așază-le în forma de tort în care ai presărat zahărul și decorează-le cu cireșele confiate.
Adaugă în bolul cu zeama de ananas untul topit, zahărul, făina, praful de copt, extractul de vanilie și ouăle și mixează-le. Împarte amestecul între cele două forme. Dă-le la cuptor 30 de minute, până când o scobitoare înfiptă în blat iese curată. Lasă blaturile 5 minute să se răcească în formă, apoi răcește-le complet pe un grătar pentru prăjituri (partea cu ananasul să fie în sus) și îndepărtează hârtia de copt.




 Unge cu gem blatul fără ananas. Bate smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul si extractul de vanilie, până devine fermă, apoi adaug-o peste stratul de gem. Așază cel de-al doilea blat peste stratul de frișcă și presară puțin zahăr pudră.
 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...