Recent Posts

sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Tarta cu mascarpone si lemon curd

Tarta cu mascarpone si lemon curd

Tarta cu mascarpone si lemon curd



In curand  Sun Food  aniverseaza 7 ani . Impreuna cu Edith Francu organizeaza un concurs cu premii minunate .Ca de fiecare data am pregatit si eu o reteta , mai ales ca imi plac foarte mult conservele de la Sun Food .

Asadar sa trecem la treaba ...

Ingrediente:

  • blat:3 albusuri, 4 linguri zahar ,1 lingura cacao , 2 linguri faina , esenta de vanilie , 1 lingura unt topit la temperatura camerei+pentru uns tava
  • crema de lamaie (lemon curd):3 galbenusuri , 1 ou intreg ,150 gr zahar , 75 ml zeama de lamaie ,1 lingurita coaja rasa de lamaie,70 gr unt
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida 
  • 2 linguri  zahar pudra
  • 1/2 conserva ananas bucati Sun Food
  • 1 banana coapta (sa nu fie neagra)
  • 1 portocala
  • zeama de la 1/2 de portocala
  • 1/2 de rodie

Mod de preparare:

 Incepem cu prepararea blatului .Separam albusurile si le batem cu un praf de sare pana se intaresc . Adaugam zaharul  si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam esenta de vanilie si untul topit , omogenizam , apoi cernem deasupra faina amestecata cu cacao . Amestecam cu o spatula usor , e jos in sus , apoi turnam compozitia intr-o forma de tarta cu bordura unsa cu unt . Dam la cuptor pana incepe sa se desprinda usor de pe marginea formei . Rasturnam blatul pe un grilaj si il lasam sa se raceasca   , apoi il punem pe platou .
 Pentru crema de lamaie punem toate ingredientele intr-un vas cu fundul dublu si amestecam continuu la foc mic pana compozitia incepe sa se ingroase , fara a fierbe .Pentru mai multa siguranta putem pregati crema la bain-marie .
Lasam crema sa se raceasca .
 Batem frisca de la frigider spuma tare . 
Mixam mascarponele cu zaharul pudra pana devine pufos , apoi amestecam cele doua compozitii .
 Punem crema de lamaie peste crema cu mascarpone , amestecand usor , fara a omogeniza .
Punem jumatate din crema in golul de la tarta . 
Portocala o decojim , desfacem fellile , pe care le scoatem din pielite si le taiem cubulete  mici . 
Taiem  banana in jumatate pe lungime , apoi taiem felii subtiri . Turnam zeama de portocala peste feliile de banane  
Scurgem ananasul din conserva si il taiem cubulete  mici .
Presaram deasupra cremei  ananasul , portocalele si bananele  fara zeama de portocale .


Omogenizam crema ramasa si o asezam deasupra cu ajutorul unui pos .Presaram deasupra boabele de rodie . Dam tarta la frigider pentru 1-2 ore .

Tarta cu mascarpone si lemon crd

Tarta cu mascarpone si lemon curd

Toate bune si frumoase . Tarta a fost delicioasa , am mancat-o deja  aproape toata . Singura problema a aparut seara , cand vroiam sa scriu reteta si sa o pun la concurs . Am intrat din nou sa citesc regulamentul  si surpriza : uitasem sa pun biletul cu concursul . Norocul meu ca m-am hotarat sa (re)citesc regulametul azi , cand totusi am mai avut ce poza . Maine era deja prea tarziu ...Trebuia sa o iau de la capat .Nu ca mi-ar fi displacut ... , dar totusi ,am alt plan cu ananasul ramas .

 Cu aceasta reteta particip la Concursul Sun Food organizat de Edith Francu !

2 comentarii:

Paula Gafitescu spunea...

Ce fruimos arata si cred ca e un deliciu! Multa bafta la concurs!

Mihaela Cercel spunea...

Multumesc , Paula ! A fost un deliciu , intr-adevar .

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...