Recent Posts

duminică, 17 noiembrie 2013

Peltea de portocale

Peltea de portocale

Peltea de portocale


 Ingrediente pentru Peltea de portocale:

  • 1/2 kg mere
  • 1/2 litru apa
  • 8-10 portocale
  • 1 kg zahar
  • coaja de la o portocale

Mod de preparare Peltea de portocale :

 Spalam merele si le taiem in bucati mai mici , impreuna cu cotoarele si casutele  cu seminte . Punem apa peste mere si fierbem pana se inmoaie bine merele si  zeama scade cam la jumatate(trebuie sa ramana  o cana ). Scurgem  merele , presand usor cu o lingura  si pastram zeama  . 
Spalam bine portocalele , radem coaja de la una  si stoarcem  zeama . Trebuie sa obtinem  3 cani de zeama .
Amestecam zeama de la mere , zeama de portocale si zaharul . Punem amestecul la foc iute  . Adunam spuma formata . Lasam pelteaua la fiert pana se leaga bine  ( eu am lasat-o putin mai moale ).Cu 5 minute inainte de a opri focul punem coaja de portocala . 
Punem pelteaua fierbinte in borcanele  sterilizate  si punem capacele . Acoperim borcanele cu prosoape si le lasam pana a doua zi   .
Peltea de portocale

Peltea de portocale




2 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...