Recent Posts

joi, 19 septembrie 2013

Peltea de struguri

Peltea de struguri

Peltea de struguri

Ingrediente Peltea de struguri :

  • 1 kg boabe de struguri
  • 1/2 kg mere
  • 1 kg zahar
  • 1 pastaie de vanilie optional

Mod de preparare Peltea de struguri :

Taiem merele spalate in felii, pastrand si mijlocul cu semintele . Adaugam 1/2 de kg apa si fierbem la foc mic pana se inmoaie bine . Scurgem merele printr-o sita , presand usor cu o lingura de lemn , lasand sa curga doar zeama .(Fructele fierte le pastram si facem din ele gem.)
Boabele de struguri le presam intr-un vas , apoi  le trecem printr-o sita , pastrand zeama .
Amestecam zeama de la mere cu zeama de la struguri si zaharul pana zaharul se dizolva , apoi  fierbem pelteaua la foc iute pana se ingroase suficient ,luand spuma din cand in cand .Turnam pelteaua fierbinte in borcane .Daca doriti  puneti  la fiert o pastaie de vanilie .(In mod normal cantitatea de zahar ar trebui sa fie  egala ca cantitatea de fructe , nu de  zeama , dar eu am vrut  sa nu o fac prea tare .Puteti fierbe pelteaua la foc mic , dar atunci nu va mai fi translucida )
Peltea de struguri

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...