Recent Posts

duminică, 8 septembrie 2013

Legume coapte cu sos tahini

Legume coapte cu sos  tahini

Legume coapte cu sos de tahini

Ingrediente Legume coapte cu sos de tahini :

  • 1 dovlecel subtire
  • 1 vanata
  • 4 ciuperci
  • 100 gr tofu afumat
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei
  • pentru sos :100 gr susan , 3 linguri ulei,1 catel de usturoi,1 lingurita mustar de Dijon , zeama de lamaie, sare , piper negru macinat,patrunjel verde

Mod de preparare Legume coapte cu sos de tahini :

Spalam legumele bine . Putem sa le curatam de coaja sau nu in functie de cum ne place .Taiem dovlecelul si vanata felii de 1/2 de cm , iar ciupercile in felii subtiri .Turnam uleiul si sosul de soia peste legume , le punem intr-un vas termorezistent  , adaugam tofu taiat cubulete mai mari si le dam la cuptor .
Intre timp pregatim sosul .
Punem susanul intr-o tigaie uscata la foc mic  . Lasam cateva minute , amestecand ,avand grija sa nu ardem  susanul . Dam jos , il lasam sa se raceasca si il macinam bine .
 
.Turnam uleiul si il mixam pana  obtinem o pasta .Adaugam usturoiul maruntit , mustarul , zeama de lamaie , sare  ,piper  si 2-3 linguri de apa . Mixam pana obtinem consistenta unui sos .Tocam fin patrunjelul si il adaugam la sos .
Punem legumele pe farfurii si turnam deasupra sos .







Legume coapte cu sos de tahini
Legume coapte cu sos de tahini

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...