Recent Posts

duminică, 29 septembrie 2013

Deliciu cu mascarpone si struguri

Deliciu cu mascarpone si struguri

Deliciu cu mascarpone si struguri



Ingrediente Deliciu cu mascarpone si struguri:

  • 12 bucati piscoturi
  • 200 gr mascarpone
  • 150 gr frisca
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • esenta de lamaie
  • 100 ml vin alb dulce , aromat
  • sirop din 100 gr boabe de struguri , 200 ml apa , 2 linguri zahar
  • boabe de struguri albi , aromati
  • ciocolata rasa pentru decor

Mod de preparare Deliciu cu mascarpone si struguri:

 Punem galbenusurile si zaharul intr-un vas si frecam bine pana compozitia se albeste si isi mareste volumul . Punem vasul la bain-marie si continuam sa amestecam ,adaugand vinul caldut . Amestecam pana compozitia se ingroase . Dam jos vasul si o lasam la racit . Amestecam  mascarponele cu compozitia de oua si esenta de lamaie . Batem frisca separat si o amestecam in compozitie .
Pentru sirop punem la fiert boabele de strugure cu apa si zaharul . Lasam la fiert , dam jos si lasam la racit .
Montam prajitura pe un platou . Trecem  jumatate din piscoturi, pe rand , prin sirop si le asezam pe un platou , pe 2 randuri . Turnam cu un pos jumatate din crema . Asezam peste crema boabe de strugure , impingandu-le usor in crema . Nivelam crema  deasupra  , apoi punem un nou strat de piscoturi inmuiate . Terminam cu un strat de crema . Ornam cu boabe de strugure .Presaram deasupra ciocolata rasa . Dam prajitura la rece pentru cateva ore .Puteti monta desertul si in cupe , alternand straturi de crema cu piscoturi inmuiate in sirop si boabe de strugure .

Deliciu cu mascarpone si struguri

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...