Recent Posts

luni, 12 august 2013

Tarta cu mure si crema de lamaie

Tarta cu mure si crema de lamaie


Tarta cu mure si crema de lamaie

Ingrediente Tarta cu mure si crema de lamaie:

  • aluat::120 gr unt ,260 gr faina , 1 ou ,3 linguri zahar pudra ,1-2 linguri apa rece
  • crema de lamaie:4 galbenusuri ,250 gr zahar ,250 ml vin alb aromat ,coaja  rasa de la  o lamaie ,zeama de la o lamaie mai mare,200 ml frisca lichida,1 plic gelatina
  • mure ,1 plic tort-jelee transparent ,2 linguri zahar

Mod de preparare Tarta cu mure si crema de lamaie :

 Pentru aluatul de tarta framantam faina cu untul ,zaharul pudra si un praf de sare cu varful degetelor pana devine un aluat sfaramicios .Adaugam oul batut cu apa rece si amestecam rapid un aluat ,pe care il strangem intr-o bila ,il invelim in folie de plastic si il dam la rece pentru cel putin jumatate de ora .
Intindem aluatul intr-o foaie care depaseste marginile formei in care va fi copt , il intepam cu furculita din loc in loc si   il punem in forma de tarta ,acoperind fundul si peretii formei .Punem deasupra o hartie de copt ,boabe de fasole si dam la cuptor pentru 10 minute .Dupa

10 minute ,scoatem hartia de copt cu boabe cu tot si lasam sa se mai rumeneasca .Scoatem tarta cand este gata si o lasam la racit .Intre timp preparam crema .
Punem galbenusurile cu zaharul si un praf de sare  intr-o oala cu fundul dublu si frecam pana isi dubleaza volumul . Adaugam vinul caldut si punem la foc mic ,amestecan continuu ,pana crema se ingroase ,fara a fierbe .
Radem coaja de lamaie si o punem in crema fierbinte .Stoarcem lamaia si punem gelatina la hidratat in zeama de lamaie .Cand dam crema  fierbinte jos ,adaugam cate o lingura in gelatina rece ,amestecandcontinuu .Punem 2-3 linguri de crema ,apoi turnam gelatina in crema fierbinte . Amestecam bine si lasam crema sa se raceasca ,fara a se intari .Batem frisa spuma tare si o adaugam la crema racita .
Umplem blatul de tarta cu crema de lamaie .Deasupra punem murele spalate rapid sub jet de apa rece si scurse .Amestecam pliculetul de tort-jelee cu zaharul si 200 ml apa si punem la fiert 1 minut ,apoi turnam peste mure .Dam tarta la rece pentru cel putin 1 ora inainte de servire.


2 comentarii:

M. Angi S. spunea...

Aceasta tarta arata superb.Presupun ca tare e delicioasa.

Mihaela Cercel spunea...

Pacat ca aceasta poza nu poate arata cat de buna este ,sau mai degraba ,a fost ,caci s-a terminat in aceeasi zi in care a fost facuta ,Angi .

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...