Recent Posts

miercuri, 12 iunie 2013

Crema de ciocolata alba si piersici

Crema de ciocolata alba si piersici

Crema de ciocolata alba si piersici

 Aceasta crema este un adevarat deliciu.Singurul inconvenient(daca il putem numi asa) este ca avand in compozitie oua neprelucrate termic va trebui sa avem grija ca acestea sa fie foarte proaspete si parte cea mai grea ,sa terminam desertul in aceeasi zi.(Intre noi fie vorba va fi doar o scuza )

Ingrediente Crema de ciocolata alba si piersici :

  • 3 piersici bine coapte
  • zeama unei jumatati de portocale
  • 3-4 linguri sampanie
  • 150 gr ciocolata alba
  • 200 ml smantana
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • cateva picaturi  de zeama de lamaie

Mod de preparare Crema de ciocolata alba si piersici :

Ciocolata rupta in bucati  o punem  la bain-marie impreuna cu 2 linguri de zahar  si 50 ml smantana .Amestecam  pana ciocolata si zaharul se topesc complet .Dam compozitia fierbinte jos si adaugam in ea ,pe rand cate un galbenus ,omogenizan bine ,apoi o lasam sa se raceasca .Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare ,adaugam zaharul si zeama de lamaie si batem in continuare pana compozitia devine ca o smantana groasa .Batem separat restul de smantana pana isi dubleaza volumul ,apoi o amestecam usor cu crema de ciocolata .Amestecam si cu albusurile spuma usor si dam compozitia la frigider pentru cel putin o ora .
Intre timp spalam fructele,le curatam de coaja si le taiem cubulete .Le punem intr-un castron si adaugam peste ele sampania si zeama de portocale .Le lasam la macerat cam o ora ,dupa care amestecam fructele cu jumatate din crema .
Turnam in forme crema cu piersici ,deasupra punem crema simpla ,decoram cu ciocolata alba razuita si frunze de menta si dam la rece pana in momentul servirii.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...