Recent Posts

marți, 12 februarie 2013

Desert rapid cu iaurt si afine

Desert rapid cu iaurt si afine


Ingrediente:

  • 200 gr iaurt
  • 100 gr frisca lichida
  • 200 gr biscuiti digestivi cu afine rosii
  • 200 gr afine
  • 3 linguri zahar sau dupa gust
  • 10 gr gelatina
  • 1 plic zahar vanilat

 Mod de preparare:

Puneti gelatina la inmuiat in 2 linguri apa rece.Puneti afinele in putina apa ( cat sa le acopere) ,impreuna cu zaharul  si amestecati pe foc  sa dea 2-3 clocote si zaharul sa se topeasca.Dati jos ,adaugati zaharul vanilat ,apoi puneti cate putin lichid fierbinte in gelatina hidratata ,pana gelatina se topeste bine.Turnati gelatina in siropul de afine si lasati sa se raceasca ,fara sa se intareasca .Opriti putin din jeleul de afine ,iar restul il amestecati cu iaurtul si frisca batuta spuma tare.
Rupeti biscuitii in bucati potrivite.Turnati in pahare crema ,un strat de jeleu de afine ,bucati de biscuite ,apoi din nou crema ,putin jeleu si presarati deasupra cateva bucatele de biscuite.Dati la rece pana se intareste.

 

1 comentarii:

Paula Gafitescu spunea...

Minunat, delicios, aromat!

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...