Recent Posts

vineri, 12 octombrie 2012

Praz umplut

Praz umplut(sarmale in praz)


Praz umplut

Ingrediente pentru Praz umplut :

  • 5 bucati praz mai groase
  • 500 gr carne vita si porc in amestec
  • sare
  • piper
  • 150 ml vin alb sec
  • 500 ml supa de vita
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingura pasta de ardei mai picanta
  • 2 linguri unt
  • 2 oua

Mod de preparare pentru Praz umplut  :

Se spala prazul si se taie tija in bucati de 3-4 cm lungime.Se scoate mijlocul,oprindu-se doar cate 2-3 foi.Bucatile din mijloc se toaca fin.
Carnea se da prin masina,apoi se amesteca cu prazul tocat fin,ouale,sare si piper.Se umple prazul cu acest amestec.Se caleste prazul cateva minute in unt,apoi se stinge cu supa calduta,vinul,pasta de rosii si de ardei.



Se lasa sa fiarba la foc mic 45-50 de minute,apoi se da la cuptor sa scada si sa se rumeneasca frumos 10 minute.


Se serveste langa un vin rose sec.
Chiar daca este putina munca sa desfaceti prazul va asigur ca merita .
Praz umplut







1 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...