Recent Posts

sâmbătă, 8 septembrie 2012

Tort crocant cu ricotta si struguri

Tort crocant cu ricotta si struguri

Tort crocant cu ricotta si struguri

Ingrediente pentru Tort crocant cu ricotta si struguri:

  • 300 gr ciocolata
  • 200  gr cereale expandate(grau sau orez)
  • 250 gr branza ricota
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 strugure cu bobul mare
  • 1 plic gelatina+2 linguri zahar
  • 1 lingura lichior de migdale
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare pentru Tort crocant cu ricotta si struguri:

Pentru acest tort crocant cu ricotta si struguri  procedati in felul urmator: Topiti la bain-marie ciocolata rupta bucatele impreuna cu lichiorul.Dati jos ,lasati sa se raceasca usor  si amestecati cu cerealele.Daca folositi grau expandat blatul se va taia putin mai greu deoarece are bobul mai mare.Dupa ce ati amestat bine intindeti intr-o forma tapetata cu o folie alimentara.Umeziti mana si presati bine sa nu ramana goluri .Dati tava la frigider pana pregatiti crema.
Pentru crema bateti frisca tare.Adaugati  zahar pudra mai mult sau mai putin in functie  de cat de dulce este frisca,adaugati zaharul vanilat si branza ricota si omogenizati.Turnati crema de branza peste blat.Spalati  bine boabele de struguri,taiati-le pe jumate si puneti-le in cercuri concentrice peste crema de branza.Dati la rece.Intre timp hidratati gelatina in 130 ml apa,apoi puneti si zaharul si infierbantati la bain-marie pana se topes bine,fara a fierbe.Lasati sa se raceasca ,apoi turnati peste struguri.
Lasati tortul la rece cel putin cateva ore inainte de servire.
Tort crocant cu ricotta si struguri
Tort crocant cu ricotta si struguri

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...