Recent Posts

duminică, 16 septembrie 2012

Tarta cu spanac

Tarta cu spanac

Tarta cu spanac

IngredienteTarta cu spanac:

  •  500 gr faina
  • 300 ml apa calda
  • sare
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 gr spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi rosii mai mici sau unul mai mare
  • 200 gr kaiser
  • piper negru macinat
  • 3-4 catei usturoi
  • 6 oua
  • 150 gr cacaval ras
  • 2 linguri ulei 
  • cimbru

Mod de preparareTarta cu spanac :

 Se dizolva drojdia in putina apa calduta.Se cerne faina intr-un castron,se face o adancitura in care se pune sarea, uleiul de masline si drojdia dizolvata.Se framanta aluatul ,turnand cate putina apa calda, pana cand rezulta un aluat care nu se lipeste de maini ,care se lasa la crescut 15 minute.
 Intre timp se toaca ceapa fin si se pune la calit in uleiul incins impreuna cu ardeiul gras si kaiserul taiate cubulete .Se lasa sa se inmoaie bine,apoi se adauga spanacul curatat si spanac si usturoiul taiat felii.Se amesteca din cand in cand.Se lasa pana seaca toata zeama ,nu inainte de a pune sare ,piper si cimbru .

Intre timp se unge tava cu putin unt sau margarina si se intinde aluatul pe fundul si  peretii formei .Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita,se intinde compozitia,apoi se sparg ouale ochiuri deasupra.Se presara cascavalul ras si se da la cuptor pana se rumeneste .







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...