Recent Posts

duminică, 16 septembrie 2012

Ciorba de conopida

Ciorba de conopida

Ciorba de conopida

Ingrediente Ciorba de conopida:

  • 1 bucata conopida
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • sare
  • 1 bucata telina
  • piper macinat
  • 200 gr iaurt
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura baza ptr mancare
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei 
  • 1 lingura orez

 Mod de preparare Ciorba de conopida :

Se rade morcovul  pe razatoarea mica si se pune la calit in uleiul incins.Se adauga telina rasa si ceapa tocata fin si se lasa sa se inmoaie usor ,fara a se praji.Se adauga apa cat sa le acopere si se lasa la fiert 10 minute.Intre timp conopida se rupe buchetele si se spala Se completaza vasul cu apa .Se adauga orezul  la fiert ,se lasa 5 minute,apoi se adauga conopida.Se pune baza pentru mancare,eventual sare,piper macinat .Se bate iaurtul cu smantana si galbenusurile intr-un castron.Se adauga zeama fierbinte peste ele,amestecand continuu.Se stinge focul si se toarna amestecul de oua si iaurt peste ciorba.Se serveste fierbinte cu patrunjel verde presarat deasupra.
Ciorba de conopida

2 comentarii:

Sidy spunea...

Waw ce bine arata ciorbita asta.....
Chiar azi am facut si eu una ungureasca.
Te tzuc si duminica linistita sa ai !

Mihaela Cercel spunea...

Multumesc ! Este ciorba preferata a fiului meu.Ar manca in fiecare zi .

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...