Recent Posts

joi, 27 septembrie 2012

Ardei umpluti cu cartofi

Ardei umpluti cu cartofi




Ardei umpluti cu cartofi


Ingrediente pentru Ardei umpluti cu cartofi :

  • 1 kg ardei gras
  • 1 kg cartofi
  • 3 cepe
  • boia dulce de ardei
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru macinat
  • ulei

Mod de preparare pentru  Ardei umpluti cu cartofi:

 Se scot cotoarele de la ardei (impingeti cotorul cu mana inspre interior, iar acesta e va desprinde singur ),se spala ardeii  si se pun la scurs cu gura in jos.
Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare 15-20 de minute.Se curata de coaja si se sfarama cu furculita,pastrand si bucatele mai mari.
Ceapa se curata ,se taie fin si se pune la calit in 2-3 linguri de ulei .Se picura cate putina apa  .Cand ceapa s-a inmuiat se adauga boiaua de ardei.Se da ceapa jos si se amesteca cu cartofii sfaramati,sare,piper si cimbru.Se presara ardeii cu putina sare in interior  si se umplu cu compozitia.Se pun ardeii intr-o tava termorezisenta ,se stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor la foc potrivit.Se intorc ardeii pe toate partile,avand grija sa nu se arda.
Se servesc cald sau reci .
Ardei umpluti cu cartofi

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...